tulipa eilen juhlittua, ja olo on sen mukanen... tekee mieli jotain hyvää, paljon. tämmösenä hetkenä opiskelijan paras ystävä on peruna-sipuli-sekotus. siitä voi tehdä 100 erilaista mättöä, tässä pari ehdotusta:

fetakiusaus on hyvää ja melko vaivatonta, jos jaksaa odottaa valmistumista. fetaa sekotetaan perunasuikaleisiin sopiva määrä (eli oman maun mukaan), maustetaan (suolaa, pippuria, basilikaa?, jne) kipataan voideltuun vuokaan. nesteeks vähän maitoa ja pinnalle pari margariini nokaretta. sit uuniin, pussin kyljestä löytyy lämpötila ja aika... ja tuota juustoahan voi vaihdella, auraa, mustapekkaa...

juustoperunamättö on ihan huippua, tulee nopeesti ja tätä voi varioida tasan sen mukaan mitä kaapista löytyy. oma suosikkini syntyy paistinpannussa sekottaen ps-sekotukseen juustoraastetta, mausteiks aromisuolaa, perunamaustetta ja chilihiutaleita. kolmosella tai nelosella paistellaan niin, että perunat on kypsiä. kantta kannattaa käyttää, ainakin mun mielestä se nopeuttaa kypsymistä. tätäki voi muunnella oman maun mukaseks... kannattaa kokeilla parmesaaniraastetta. ;)

nyt tuli vaan nälkä, taidan siirtyä kyökin puolelle...